< Werkwijze | Harry Veenstra
(+31) 06 343 15 967 info@harryveenstra.nl
Selecteer een pagina

Werkwijze

Wat gaan we doen? En hoe?

 

Een stappenplan voor een website

Voor een goed resultaat is het belangrijk dat we goed van elkaar weten wat er moet gebeuren, wie wat doet en wanneer.

Stap 1. Inventariseren van het idee voor de website
Om een goede website te maken is het belangrijk om na te denken over de bedoeling van de website. Ik ga samen met jou in gesprek over het hoe en waarom van de website en bepaal met jou waar de website aan moet voldoen; inhoudelijk, functioneel, grafisch en technisch.
Stap 2. Het verzamelen van de content

Op grond van dit gesprek maak ik een verslag en een plan van aanpak. Hierin komt onder andere een planning en een lijst met zaken, die ik van jou nodig heb om de website te maken. Hierbij moet je denken aan het logo, inloggegevens, afbeeldingen, huisstijl-gegevens, teksten etc.

Stap 3. Het bouwen van de website

Het ontwikkelen en bouwen van een website is een heel proces. In grote lijnen is het onder te verdelen in 3 fasen:

fase 1: Organisatie van de content en vormgeving
In het ontwerpen van de lay out, de structuur en de ‘looks’ gaat vaak veel tijd zitten. Ik ontwikkel om te beginnen de homepage en een sub-pagina ter goedkeuring.

fase 2: Ontwikkelen
Wanneer de lay out en het ontwerp is goedgekeurd, ontwikkel ik de overige pagina’s, voeg alle functionaliteit toe en maak het ontwerp geschikt voor telefoon en tablet.

fase 3: Revisies en wijzigingen
De website is klaar voor een laatste beoordeling. Nadat alle pagina’s door jou zijn bekeken en beoordeeld, voer ik de nodige aanpassingen door.

Stap 4. Afronden en online gaan

Zodra de website klaar is om online te gaan, ruim ik de rommel op, zoals onnodige plugins, pagina’s, afbeeldingen etc. Vervolgens zal ik de website online plaatsen.

stap 5. Overdracht

De website staat online. We ronden het proces af. Ik stuur de gegevens voor het onderhoud door samen met een praktische handleiding om de content te beheren. In overleg kunnen we ook een onderhoudsplan maken.

Laten we aan de slag gaan

Wil je meer weten van mij of ben je benieuwd of ik je kan helpen met iets waar je niet uitkomt, schroom dan niet om contact op te nemen.

Privacyverklaring

4 + 14 =